Projekt Farmica 2021

Udruga “Farmica” potekla je iz građanske inicijative koju su predvodili volonteri u Našicama, a službeno djeluje od 2018. godine do danas.

Vodeći problem udruge “Farmica” je prostor predviđen za zbrinjavanje napuštenih, ozlijeđenih i starih životinja. Hangar u kojem su trenutno smješteni je u derutnom stanju; krov se urušava i curi, a nema struje ili izolacije, što jako otežava održavanje temperature u sobi.

S obzirom na to da „Farmica“ djeluje kao neprofitna udruga, njezina četiri stalna člana, uz pomoć volontera, daju sve od sebe da svim svojim stanovnicima pruže najbolje moguće uvjete. Međutim, nedostatak financija, podrške i razumijevanja donosi brojne probleme kojima je ove godine odlučila pružiti pomoć neprofitna američka organizacija “I Stand With My Pack”.

Uz popravak krova postojeće zgrade, prikupljena sredstva koristit će se i za bager koji će nesmetano izvoditi odvodnju. Na površini od 35.000 m2 svoje mjesto pronašli su psi, mačke, magarac, svinje, koze, kokoši, patke i jedan galeb, a samo ove godine udruga “Farmica” uspješno je udomila nešto manje od 100 životinja. Prekrasan sklad koji vlada “Farmicom” predvodi činjenica da su sve životinje spašene i pružena im je prilika za bolji život. Ono što ovu priču čini još ljepšom jest činjenica da su mnogi njihovi štićenici invalidi i životinje s posebnim potrebama.

Komentiraj...

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)